Publicaties > WPNR
Auteursinstructies
Auteursinstructies Stichtingsrubriek
1. Opzet:
Wekelijkse publicatie van praktijkgerichte en actuele korte artikelen in het WPNR onder auspiciën van de Stichting.
2. Verantwoordelijkheid en leescommissie:
De verantwoordelijkheid voor het geschrevene berust in eerste instantie bij de auteur. Een door de Stichting ingestelde leescommissie beoordeelt of de kopij gepubliceerd kan worden. Eventueel verzoekt de commissie de schrijver zijn tekst bij te stellen. Vanzelfsprekend behoudt de WPNR redactie de eindverantwoordelijkheid, hetgeen voornamelijk inhoudt dat de redactie kan besluiten de kopij niet te plaatsen.
3. Coördinatie:
Alle contacten tussen de medewerkers van de rubriek en het WPNR lopen via de Stichting. De conservator van de Stichting zal in samenwerking met de bureausecretaris van het WPNR de dagelijkse gang van zaken regelen.
4. Werkdruk voor de medewerkers:
Uitgaand van het huidige aantal medewerkers zal iedereen één à tweemaal per jaar een bijdrage moeten leveren.
5. Het werkschema:
Alle auteurs ontvangen een werkschema met daarop vermeld de namen in de volgorde waarin een bijdrage van ieder verwacht wordt, en achter iedere naam de week waarin de kopij dient te worden ingeleverd.
6. Tijdspanne tussen datum van inlevering en publicatie:
Uitgangspunt is een periode van twee maanden tussen het inleveren van de kopij en de plaatsing ervan. Hiervan kan worden afgeweken, als bijvoorbeeld op verzoek van de leescommissie het artikel grondig moet worden aangepast, of indien de actualiteit dit vereist.
7. Onderwerp en melding daarvan:
Over het algemeen staat het de schrijver vrij zelf zijn onderwerp te bepalen. Om doublures te voorkomen, is het echter gewenst tijdig het gekozen thema aan de Stichting op te geven.
8. Onderbelichting van aandachtsgebieden:
Het rechtspersonenrecht verdient meer aandacht. Ook blijft er behoefte aan rechtshistorische bijdragen.
9. Boekbesprekingen of arrestenbesprekingen in de rubriek:
De rubriek is niet zonder meer geëigend voor boek- of arrestenbesprekingen; wel is het mogelijk een artikel te plaatsen met een recent arrest of boek als uitgangspunt.
10. Lengte van de artikelen:
De richtlijn voor de lengte van een artikel is 6 pagina's A-4 getypt met anderhalve regelafstand (d.w.z. circa 11.500 tekens incl. spaties, of maximaal 2.000 woorden; het notenapparaat is inbegrepen in het maximum van 2.000 woorden). Te gebruiken letter: Times New Roman, 12 pnt.
11. Het plaatsen van artikelen in twee of meer afleveringen:
Publicatie van artikelen in delen wordt niet bevorderlijk geacht voor de leesbaarheid.
12. Het hanteren van een notenapparaat:
Gezien de opzet van de rubriek, moet het notenmateriaal zoveel mogelijk worden verwerkt in de tekst zelf. Noten kunnen wel worden gebruikt voor literatuurverwijzingen, maar niet voor tussenbetogen.
13. Koptekst en functievermelding:
Het is gebruikelijk dat op het omslag van het WPNR een korte inleiding op de artikelen wordt gegeven. De schrijver wordt verzocht tegelijk met het inzenden van de kopij daartoe een tekst van maximaal 30 woorden in te dienen; ook dient de auteur op te geven hoe zijn/haar functie vermeld moet worden.
14. Wijze van inleveren:
Kopij moet per e-mail bij de Stichting worden ingeleverd: [email protected]
15. Reacties van lezers en naschrift van de auteur:
In principe worden reacties van lezers op zo kort mogelijke termijn na binnenkomst integraal geplaatst. De oorspronkelijke auteur krijgt altijd de mogelijkheid in hetzelfde WPNR-nummer een naschrift te schrijven.
16. Publicatie op onze website:
De bijdrage aan de rubriek wordt niet alleen in het WPNR, maar ook op onze website gepubliceerd, www.notarielestichting.nl, mits de auteur daartegen geen bezwaar heeft gemaakt.
17. Colofon:
Eenmaal per jaar, doorgaans in het eerste januarinummer, verschijnt boven de rubriek een colofon met vermelding van de namen van alle vaste medewerkers. Daarnaast worden alle auteurs genoemd op onze website.
18. Honorering:
Tijdens de eerste vergadering hebben de deelnemende auteurs met algemene stemmen besloten afstand te doen van honoraria. De Stichting ontvangt in ruil daarvoor een vergoeding voor bureau- en administratiekosten van het WPNR.
Auteurs die het met deze regeling niet eens zijn kunnen dit bij de Stichting melden.